Sunday, 8 April 2012

makan sana,makan sini,makan makan....

assalamualaikum cinta (pengaruh filem 7 petala cinta) hahaha...lately ni diserang penyakit masterchef,haha..padahal masterchef da bebulan2 berlalu...dulu2 mcm malas nak snap2 gambo makanan yg aku dah masak tapi xtahu lately nie simptom pelikss ini datang,kemungkinan da berumur 18 tahun sebab itu rajin masak2 dan semakin besar..hewhew (malu+segan)....

                                                      our lunch...yummy2,,,
                                                 nasi goreng udang...hehe...
 ayam masak merah yang pedas pade aku la..tapi org lain cakap biasa jekk..nampak sgt xkuat pedas
 sayur turi..may favourite,anda makan pasti akan terkentut2..hehe...ade keledek!!dapnye....yummy
                                                     ini adalah bubur kacang...

ini cupcakes comel by sis mika..hehe..buat time open house 2011..hehehe...,sgt cute dan sedappp

                                      
    ini pulak cake carrot...hewhew(tetibe),,cake carrot mcm secret recipe..hehe...(time besday mak)
             ini pulak cake fondant..kak mika buat time pizza hut time wit my friends....
 tidak tahu apakah nama cucuk2 ini..mase pergi batam island indonesia...tp,not bad sedappppp
 auuwww...yummmyyyy2...nasik ayam penyet dari indonesia..lihatlah jari ku tunjukkk bagusss!

 air apricot kalau xsilap la...makan dekat restaurant terapung dekat indon kelassss tau..haaha
 honestly kan xsedapp sgt ikan bakar org sane mungkin tekak msia ku sgt ku memuji2 ikan bakar sabak awor..org muo kan kan...tapi ade 1 yg sedapp udang maskk masin manis,kalau xsilap sbb unik ade campur dengan telur masin...peliks tapi sedappp...,
 sejenis makanan laut yg peliks...kembang tekak..haha..sebab dekat sane kite ambik sendiri ikan,udang,segale ape yg kite nak makan,kire fresh la,lepastu baru masak..
 nasi padang yg pelikss..haha xpelik pun saje je ngengade...org warung hidangkan semua jenis makanan atas meja engkau...penuh kot 1 meja sampai bertindih2..berbelas2 jenis lauk..haha
 konsep makan nasi padang nie kan kan...kalau kite xnak makan lauk2 dalam mangkuk2 kecik yg org warung nie bagi just biarkan saje jgn sentuh langsung!!contohnya kalau dalam 1 mangkuk tuh ade 3 ketul ayam,ko ambik 1 ketul je ayam kan?tapi tetap kene bayar harge 3 ketul ayam...
 justeru itu kalau nak makan biar makan 1 mangkuk habiss..x la membazir...macam pic yg aku snap kat ats nie..hehe...sambal ijo memang terbaikkk dari ladang...sedappp engkauu..hehehe
 cake cream kak mika yg super duper sedappppp...hahaha puji akak sendiri..hehe
                                       
 kuetiaw pacat buat aku termimpi2..sedappp gilooo..pic bawah nie plak bukan cekodok okayy!tapi donut..u know donut?saye yang buat tau tau..rasenye sedappp,puji diri sendiri dekat sini takpe sebab xde org bace..haha..
handmade karipap tahu!!karipap2 cinte tau..haha..karipap sardin ade,karipap kentang+daging ade..haha...rajin nye rajinye,tapi buat sekali jela..haha..leceh kot nak buat..hahaa..mmg pmalas..

malam nanti nak buat burberry cheese tart and cake sarang semut dengan kakak2 den..omg!omg!..xsabarnye...hahaha...

No comments:

Post a Comment