Monday, 30 January 2012

bukit tinggi leee kiteee

assalamualaikum..mase christmas arituh (2011) first time lah pergi bukit tinggi..padehal kan org pahang tapi xpernah jejak kaki pun kat situh,lalu jek selalu bile balik rumah atok..

memperkenalkan model bukit tinggi !!!cik bie !!hahahaha..okay memang perasan kan..aku kelihatan kecit bile snap pic jauh2 begini,i loike !!sile lihat pemandangan sekeliling dan feeling2 mcm dekat disneyland :p

okay,nie pemandangan dari dalam hotel yer yg bjaye d snap oleh diri ku ini,akibatnye pic kelihatan senget2..btw,hotel kat sini kalau time holiday harge berbeza,tapi aku tengok ramai yg jari berinai je pergi sini,hehe..honeymoon kot sebab kat sini sangat la nyaman tanpe sebarang bunyik2 bising and privacy sikit agaknye,pemandangan pun chantek..

tolong abai kan jari aku yg sibuk nak interprem..kenape tempat nie SEJUK SIKIT?tengok lah d keliling pokok2 menghijau sperti d atas,selain tuh,dah name pun BUKIT TINGGI,jadi mestila sejuk sikit kan :)

 kalau sape2 nak pergi sini d harap anda2 bawak la stok makanan seperti ROTI,MEGGI,BISKUT,AIR MINERAL DAN SEWAKTU DENGAN NYERR,makanan kat sini mahal la pade aku lah mungkin sebab aku kedekut,aku x merelaka kan diri beli air tin sampai rm5 ke rm4 atau lebih mahal dari tuh,lupe hargenye...

 this is my lovely supermom merangkap sponsor merangkap pegawai kewangan,naseb baik supermom meluluskan cadangan makan pizza kat sini,btw,pizza nie lagi sedaappp dari pizza hut..hehehe


                       this is my lovely family,okay pic aku xde !!ini tidak adil,tidak adil,hahahaha :p

           mcm nie le rupe waktu malam berkabus2,pic kat atas nie mmg funny !sweet memory....

          ini baru adil sebab ade aku..haha..dari kiri:aku,super duper sis aqi,super duper sis miqa...

tolong jgn perhatikan ayah kite lame2,haha..nampak tak?basikal tuh,boleh sewa buat pusing 1 bukit tinggi nie,dengan basikal nie anda boleh pergi JAPANESE GARDEN,TAMAN2,(lupe taman ape),boleh pergi tempat main flying fox n mcm2 lah lagi..selain basikal,kerete sendiri,pengakutan yg mcm bas tuh pun d sedia kan so sape yg malas nak drive kete sendiri,malas nak naik basikal,boleh la naik bende alah tuh..
pic aku nie agak terkedu sikit dan seperti mahu menyanyi lagu negaraku..ape2 jela,janji aku nak tunjuk belakang tuh hotel aku menginap dan kat bawah tuh ade kolam SWAN,hehe,nanti boleh la bagi makan kat swan tuh xpun snap2 pic,ade taman bawah tuh,ANGGUR pun ade tanam kat bawah tuh tapi x boleh makan ye lihat shj..lupe nak snap pic swan n taman tuh !issshhh..

bende alah yg aku dok tunjuk tuh pulak,tempat orang baling2 duit syiling,katenye ade LUCK kalau baling kat situh..lupe pulak name bende alah nie hape padehal kat situh da ade tulis..

      nie jambatan ape tah namenye..mmg hobby mcmnie,mengedik je kan main tarik2,kau hado?:p

                    dari kiri:(saye,super duper sis atin,adik bongsu eka) syggg sumerr *big hugs

kat belakang tuh ape ek,lupe la TATAMI SPA ke ape ek,tapi yg pasti nye kat JAPANESE GARDEN nie siap ade spa,sekali spa RM400 ke brape tah lupe la..maklum la garden nie atas bukit,mcm ladang boh kat cameron,nak kene mendaki naik sini,penat2 sgt2 sbbtuh mahal kot..

 kat garden nie boleh sewa kimono,tak perlu pergi jepun dekat malaysia pun ade,dekat sini siap ade rumah jepun lagi jadi boleh la snap2,lupe lagi berape harge kimono yg mia pakai nie rm30 kot..syyyggg mia!!<3


bukan kanak2 je org dewase pun boleh mcm adik aku nie..siap org tuh pakai kan justeru itu enggak perlu risau yer..hehehe...lelaki pun boleh pakai kimono,pelbagai size,rupe,corak,warne dan lain2..hehe..ok sampai sini jek..bye!







Sunday, 29 January 2012

cameron highland jek...(2010)

assalamualaikum..okay hari nie kite balik kepada 2010..btw,pic kat bawah nie adalah ladang TEH BHARAT ye,chantek bukan?takpe2 tak dapat pergi oversea tempat sejuk2 tuh pun okay!actually in our country nie banyak tempat yg kengkonon mcm oversea,kat sini boleh tahan sejuk ape,pemandangan yg awesome..justeru itu IM PROUD TO BE MALAYSIAN,JOHOREAN,MUARIAN,(abaikan kesalahan2 ejaan serta tatabahase jika ade yer)

                                    berlereng2 kan kan,nie la rupe pokok2 teh yer,pokok ek?entah la

apabila datang ke sini haruslah singgah dekat kedai minum teh nie ye,mcm2 jenis teh ade bukan TEH BOH sahaja yer yg ade,PELBAGAI JENAME serta PELBAGAI PERISE..

memperkenalkan!!nie la tempat penginapan kami yg ramai nie..harga penginapan kat sini x mahal yer,convience sgt2..kalau pergi ramai2 eloklah sewa apartment drpd hotel,lagi pun dekat hotel bilik je kan xde tempat masak2,kalau apartment kan ade dapur,bilik pun ade banyak,ruang tamu yg besar..ala2 kat rumah gituh selesanye..

kau hado?bajet sejuk ah nie siap beli sarung tangan bagai,nak feeling mcm kat omputih,nak luncur salji nie..hahaha...apepun jari aku paling CUTESSSTTT,mmg perasan...

tolong perhatikan jari budak yg pakai SHAWL PURPLE tuh,hahah..cutessssttttt,okay perasan lagi :p

kalau u ollss kemari jgn lupe beli barang2 d atas yer..sgt chumel2,aku ade beg stroberi tau,bantal stroberi pun ade,xlupe jugak pade cactus yg dah mati akibat kemalasan menjage oleh aku...hahaha..pengajaran KALAU DAH MALAS JANGAN GEDIK2 NAK BELI !!!!

kpd mereka2 yg sihat anda perlulah berjalan kaki untuk naik ke ladang boh ini,sambil naik perlulah bersifat seperti d atas..haha..tinggi okay,HEELS TIDAK D GALAK KAN,BERKAKI AYAM SGT D ALU2KAN,haha :p

AL FATIHAH,x sangke ayie(sweater putih) pergi buat selame2nye n last  percutian ataupun jalan2 bersama2,SEMOGA AWAK TENANG DEKAT SANA..ayie nie sepupu yg dah mcm adik beradik,dari kecik dye duduk dengan atok n wan(berkerusi roda),ayah dye dah lame meninggal,mak dye pulak dah bagi dye dekat org lain sejak kecit lagi so,atok n wan kite ambik..kadang2 kite fikir kite x bertuah,TOLONGLAH SENTIASE INGAT RAMAI LAGI YG KAT LUAR SANA YG LAGI SUSAH DARI KITE..:(

time nih,dye duduk dalam kete jek sebab dye xlarat nak naik teh boh yg tinggi tuh..kat leher dye tuh pulak saluran yg doc buat sebab dye ade sakit buah pinggang,kesian sgt2 kecit2 lagi dah terime dugaan yg begitu hebat,bayangkan lah dye kene pergi dialysis seminggu 2 ke 3 kali..mungkin dah sampai ajal dye mase dye baru nak masuk form3 dengan kelengkapan semua dah beli dye menghembuskan nafas terakhir lepas puas dye tempuh dugaan yg TERLALU HEBAT bagi aku..dalam usia mude mcm dye mcm2 xdapat makan,nak main mcm budak2 seusia dye pun xdapat,keluar masuk hospital,kene makan ubat,tak boleh mandi dll..BERTUAH NYE KITE YG SIHAT2 NIE KAN,ADE PARENTS :)

                                               sayang semua dalam gambar nie sgt *hug*
sebenarnye mcm2 tempat boleh pergi lagi selain ladang boh yg besauu kat ats nie,ladang stroberi d mane anda boleh petik sendiri yer,pastu kan boleh beli fresh flower yg chantek2!!murah2 pulak tuh,lepastuh lagi kan boleh beli jagung cameron highland yg sedaaappp,haha,mcm2 aktiviti boleh buat,yg penting kene pergi dulu tauuu tauuu...

 
gorgeous cousin <3 !
our super duper lovely mummy2 and their punyer anak2 dare,hahaha...

kenangan terindah bersame org yg kite syg sometimes hanye datang sekali esok luse kite xtahu akan ade lagi ke tak,hargai mereka selagi mereka ade..kalau pergi bercuti tumpukan sepenuhnye percutian anda2 yer..sekali lagi al fatihah buat muhd zukry,we always love you,kite jumpe lagi nanti,YANG HIDUP PASTI KEMBALI..;)

Friday, 27 January 2012

cuti x jadik ??!!

assalamualaikum..hari tuh mase cuti raya cine,kengonon lah kan nak pergi la afamosa ke wonderland ke,ala yg kat melake tuh..akhir sekali pergi air panas gadek je,acane lah kan nak pergi tempat2 mcmtuh kalau dah sampai pukul 4.30ptg,bagi mengelakkan PEMBAZIRAN baik pergi sini je kan..pengajaran kat sini RANCANG PERJALANAN ANDA...hehe


serba ringkas pasal cuti x jadi ni:
air panas gadek nie boleh tahan beso lah jugak kan..tapi "PANAS" okay !kalau nak bawak budak2 kecit okay jugak,tapi kolam untuk kanak2 d sediakan dekat belakang,yg bahagian depan kolam2 untuk org dewase sbb air nye panas giless,kalau dah rendamkan kaki or badan lame2 dah x terase panas sgt pun,first time rendam je panas sgt2..nak masuk sini RM5 je,kanak2 x payah bayar,kalau dekat melaka nie AIR PANAS GADEK la,kalau kat MUAR ade AIR PANAS GERSEK (kalau x silap name nye mcmtuh ah)..

                                            
dekat sini pun ade playground jugak ye,hebat bukan??hahaha...so,kpd ssiape2 nak jimat kos tuh jemput la mai ke sini..tempat tak berape la best tapi pade pendapat aku yg dah pernah pergi ni ape salahnye kalau sekali sekale pergi tempat mcmnie,kalau kaki yg ade luke2 tuh confirm baik,ceewwaahh,promote habis kan..lepastuh kalau kau nak mandi kat sini dua puloh empat jam pun takpe,nak camping siap bawak khemah pun boleh..tempat nie bukak 24 jam..hohoho,gile lah kan tempat nie,kaye tuan punye tempat ni,haha...


awesome bukan?haha,,tempat permainan yg dah uzur..takpe2 nanti tuan punye air panas nie ganti baru ye..

 
muke bahagie tak dapat pergi afamosa :p

                                   atotototo...chomel2..haha...muke ayah mia(purple) paling cute tau ;p
akhir sekali ,ini lah pasangan yg suke berendam dalam air panas,bagus bukan?jaga kesihatan ye tuan2 n puan2 semua :) nampak tak?nampak tak?makin berseri lepas berendam,segala daki2 serta jerawat hilang..hehe..bye,peace !


Tuesday, 17 January 2012

assalamualaikum

berbelog hanya untuk mencoretkan kenangan2 yg terindah pernah jadi dalam hidup..suka2 sahaja..hehe