Sunday, 29 January 2012

cameron highland jek...(2010)

assalamualaikum..okay hari nie kite balik kepada 2010..btw,pic kat bawah nie adalah ladang TEH BHARAT ye,chantek bukan?takpe2 tak dapat pergi oversea tempat sejuk2 tuh pun okay!actually in our country nie banyak tempat yg kengkonon mcm oversea,kat sini boleh tahan sejuk ape,pemandangan yg awesome..justeru itu IM PROUD TO BE MALAYSIAN,JOHOREAN,MUARIAN,(abaikan kesalahan2 ejaan serta tatabahase jika ade yer)

                                    berlereng2 kan kan,nie la rupe pokok2 teh yer,pokok ek?entah la

apabila datang ke sini haruslah singgah dekat kedai minum teh nie ye,mcm2 jenis teh ade bukan TEH BOH sahaja yer yg ade,PELBAGAI JENAME serta PELBAGAI PERISE..

memperkenalkan!!nie la tempat penginapan kami yg ramai nie..harga penginapan kat sini x mahal yer,convience sgt2..kalau pergi ramai2 eloklah sewa apartment drpd hotel,lagi pun dekat hotel bilik je kan xde tempat masak2,kalau apartment kan ade dapur,bilik pun ade banyak,ruang tamu yg besar..ala2 kat rumah gituh selesanye..

kau hado?bajet sejuk ah nie siap beli sarung tangan bagai,nak feeling mcm kat omputih,nak luncur salji nie..hahaha...apepun jari aku paling CUTESSSTTT,mmg perasan...

tolong perhatikan jari budak yg pakai SHAWL PURPLE tuh,hahah..cutessssttttt,okay perasan lagi :p

kalau u ollss kemari jgn lupe beli barang2 d atas yer..sgt chumel2,aku ade beg stroberi tau,bantal stroberi pun ade,xlupe jugak pade cactus yg dah mati akibat kemalasan menjage oleh aku...hahaha..pengajaran KALAU DAH MALAS JANGAN GEDIK2 NAK BELI !!!!

kpd mereka2 yg sihat anda perlulah berjalan kaki untuk naik ke ladang boh ini,sambil naik perlulah bersifat seperti d atas..haha..tinggi okay,HEELS TIDAK D GALAK KAN,BERKAKI AYAM SGT D ALU2KAN,haha :p

AL FATIHAH,x sangke ayie(sweater putih) pergi buat selame2nye n last  percutian ataupun jalan2 bersama2,SEMOGA AWAK TENANG DEKAT SANA..ayie nie sepupu yg dah mcm adik beradik,dari kecik dye duduk dengan atok n wan(berkerusi roda),ayah dye dah lame meninggal,mak dye pulak dah bagi dye dekat org lain sejak kecit lagi so,atok n wan kite ambik..kadang2 kite fikir kite x bertuah,TOLONGLAH SENTIASE INGAT RAMAI LAGI YG KAT LUAR SANA YG LAGI SUSAH DARI KITE..:(

time nih,dye duduk dalam kete jek sebab dye xlarat nak naik teh boh yg tinggi tuh..kat leher dye tuh pulak saluran yg doc buat sebab dye ade sakit buah pinggang,kesian sgt2 kecit2 lagi dah terime dugaan yg begitu hebat,bayangkan lah dye kene pergi dialysis seminggu 2 ke 3 kali..mungkin dah sampai ajal dye mase dye baru nak masuk form3 dengan kelengkapan semua dah beli dye menghembuskan nafas terakhir lepas puas dye tempuh dugaan yg TERLALU HEBAT bagi aku..dalam usia mude mcm dye mcm2 xdapat makan,nak main mcm budak2 seusia dye pun xdapat,keluar masuk hospital,kene makan ubat,tak boleh mandi dll..BERTUAH NYE KITE YG SIHAT2 NIE KAN,ADE PARENTS :)

                                               sayang semua dalam gambar nie sgt *hug*
sebenarnye mcm2 tempat boleh pergi lagi selain ladang boh yg besauu kat ats nie,ladang stroberi d mane anda boleh petik sendiri yer,pastu kan boleh beli fresh flower yg chantek2!!murah2 pulak tuh,lepastuh lagi kan boleh beli jagung cameron highland yg sedaaappp,haha,mcm2 aktiviti boleh buat,yg penting kene pergi dulu tauuu tauuu...

 
gorgeous cousin <3 !
our super duper lovely mummy2 and their punyer anak2 dare,hahaha...

kenangan terindah bersame org yg kite syg sometimes hanye datang sekali esok luse kite xtahu akan ade lagi ke tak,hargai mereka selagi mereka ade..kalau pergi bercuti tumpukan sepenuhnye percutian anda2 yer..sekali lagi al fatihah buat muhd zukry,we always love you,kite jumpe lagi nanti,YANG HIDUP PASTI KEMBALI..;)

No comments:

Post a Comment