Monday, 30 January 2012

bukit tinggi leee kiteee

assalamualaikum..mase christmas arituh (2011) first time lah pergi bukit tinggi..padehal kan org pahang tapi xpernah jejak kaki pun kat situh,lalu jek selalu bile balik rumah atok..

memperkenalkan model bukit tinggi !!!cik bie !!hahahaha..okay memang perasan kan..aku kelihatan kecit bile snap pic jauh2 begini,i loike !!sile lihat pemandangan sekeliling dan feeling2 mcm dekat disneyland :p

okay,nie pemandangan dari dalam hotel yer yg bjaye d snap oleh diri ku ini,akibatnye pic kelihatan senget2..btw,hotel kat sini kalau time holiday harge berbeza,tapi aku tengok ramai yg jari berinai je pergi sini,hehe..honeymoon kot sebab kat sini sangat la nyaman tanpe sebarang bunyik2 bising and privacy sikit agaknye,pemandangan pun chantek..

tolong abai kan jari aku yg sibuk nak interprem..kenape tempat nie SEJUK SIKIT?tengok lah d keliling pokok2 menghijau sperti d atas,selain tuh,dah name pun BUKIT TINGGI,jadi mestila sejuk sikit kan :)

 kalau sape2 nak pergi sini d harap anda2 bawak la stok makanan seperti ROTI,MEGGI,BISKUT,AIR MINERAL DAN SEWAKTU DENGAN NYERR,makanan kat sini mahal la pade aku lah mungkin sebab aku kedekut,aku x merelaka kan diri beli air tin sampai rm5 ke rm4 atau lebih mahal dari tuh,lupe hargenye...

 this is my lovely supermom merangkap sponsor merangkap pegawai kewangan,naseb baik supermom meluluskan cadangan makan pizza kat sini,btw,pizza nie lagi sedaappp dari pizza hut..hehehe


                       this is my lovely family,okay pic aku xde !!ini tidak adil,tidak adil,hahahaha :p

           mcm nie le rupe waktu malam berkabus2,pic kat atas nie mmg funny !sweet memory....

          ini baru adil sebab ade aku..haha..dari kiri:aku,super duper sis aqi,super duper sis miqa...

tolong jgn perhatikan ayah kite lame2,haha..nampak tak?basikal tuh,boleh sewa buat pusing 1 bukit tinggi nie,dengan basikal nie anda boleh pergi JAPANESE GARDEN,TAMAN2,(lupe taman ape),boleh pergi tempat main flying fox n mcm2 lah lagi..selain basikal,kerete sendiri,pengakutan yg mcm bas tuh pun d sedia kan so sape yg malas nak drive kete sendiri,malas nak naik basikal,boleh la naik bende alah tuh..
pic aku nie agak terkedu sikit dan seperti mahu menyanyi lagu negaraku..ape2 jela,janji aku nak tunjuk belakang tuh hotel aku menginap dan kat bawah tuh ade kolam SWAN,hehe,nanti boleh la bagi makan kat swan tuh xpun snap2 pic,ade taman bawah tuh,ANGGUR pun ade tanam kat bawah tuh tapi x boleh makan ye lihat shj..lupe nak snap pic swan n taman tuh !issshhh..

bende alah yg aku dok tunjuk tuh pulak,tempat orang baling2 duit syiling,katenye ade LUCK kalau baling kat situh..lupe pulak name bende alah nie hape padehal kat situh da ade tulis..

      nie jambatan ape tah namenye..mmg hobby mcmnie,mengedik je kan main tarik2,kau hado?:p

                    dari kiri:(saye,super duper sis atin,adik bongsu eka) syggg sumerr *big hugs

kat belakang tuh ape ek,lupe la TATAMI SPA ke ape ek,tapi yg pasti nye kat JAPANESE GARDEN nie siap ade spa,sekali spa RM400 ke brape tah lupe la..maklum la garden nie atas bukit,mcm ladang boh kat cameron,nak kene mendaki naik sini,penat2 sgt2 sbbtuh mahal kot..

 kat garden nie boleh sewa kimono,tak perlu pergi jepun dekat malaysia pun ade,dekat sini siap ade rumah jepun lagi jadi boleh la snap2,lupe lagi berape harge kimono yg mia pakai nie rm30 kot..syyyggg mia!!<3


bukan kanak2 je org dewase pun boleh mcm adik aku nie..siap org tuh pakai kan justeru itu enggak perlu risau yer..hehehe...lelaki pun boleh pakai kimono,pelbagai size,rupe,corak,warne dan lain2..hehe..ok sampai sini jek..bye!







No comments:

Post a Comment