Friday, 6 April 2012

burberry cheese tart by me ;)


assalamualaikum...mesti jadi sejarah tulis sini sebab first time buat tau tau ;) thanx a lot dekat kak mika yg dok ngajo kite buat cheese tart yg super super leceh nak buat,tapi hasilnye sgtla menggembirekan sebab habis and sampai x cukupp..haha..bende free tuh yg abis kot ;p..

bekas color biru tuh nak buat shell burberry cheese tart seperti di bawah..bahan2 nye:telo kuning sebijik kalau nak buat untuk 50 burberry cheese tart,tepung gandum dengan butter...amat mudah yerr..hehe..kalau nak lagi sedapp chef mika kate biarkan semalaman,tapi kalau 2 or 3 hour pun dah okay :)




 tolong cucuk dengan garpu supaya tak melekat sebelum masuk kan dalam oven..jangan lupa panaskan over dulu ya!set kan dalam oven selama 21 or 20 minutes la...

nak buat cheese senang saje..hehe...pergi beli cheese yg sebuku rm10 ke rm9 tuh..pastu ambik putih telur sahaja!chef mika pesan kalau telur gred A kene gune 2 biji putih telur sebab putih telur gred A xbanyak..x silap sy la begitu la pesanan nye..jadi le seperti pic d atas selepas cheese dan putih telur di putar2kan..haha..masukkan dalam plastik (lupe name ape tah plastik tuh) sperti pic dibawah:


                                                cheese kite dah siap weh...haha
jangan gelojoh...biarkan shells nie sejuk dulu baru le letak burberry dengan cheese yer...hehe..

                     sebelum letak cheese letak burberry dulu okay!!!hehehehehe...


      lepas letak burberry baru la letak cheese...ops!burberry beli siap sahaje senang....;)

mcmane nak lukis mcm bunge2 tuh?ambik cheese lebih tadi letak la pewarna yg suke sebagai contoh color biru mcm kat atas nie..gune lidi lukis nye,nampak tak?nampak tak?ade tangan yg melukis tuh,haha...lepas dah siap masukkan dalam oven semula selame 20 minutes dan siap untuk dimakan..



taraaa!!!!!siap!!!yeah !yeah !...dekat kedai kek jual kan kan rm 0.50,ade yg rm1...mahalkan sebab leceh nak buat and cheese sebuku kecik da rm9 or rm10.....memang comot sikit kite buat tak mcm chef mika buat kat pic bawah nie..hehe..


 chantek kan kan...kemas..x mcm sy buat..btw...im trying my best dari x cube langsung..hehehe..puji diri sendiri..hahaha...


tetibe ek cerite lain tgh syok2 cite cheese tart..suke hati la kan..ini personal belog...hahaha....
                             promosi cute press,model xberbayar (konon2)...hahaha...
 terlalu teruja semalam nak main make up..hahahaha..btw,sy dapat banyak ilmu tentang make up,haha (geli) saye jugak beli loose powder...hahaha...lips tin sgt best !

encik driver a.k.a bff yg sgt sporting ;) say chesseeeee! senyummmm ;) tq cute press !tingkat atas sekali wetex berhadapan dengan music bank(penat naik tangge,haha,naik lif jek,hahahaha) dan akan dilayan oleh si chantek molek atikah...hehe..








No comments:

Post a Comment